Närproducerat

Teoksen Närproducerat markkinointikuva. Kuvassa: Sandrina Lindgren, kuvaaja: Jussi Virkkumaa.

Närproducerat – matlagning som dans

En danssoloföreställning som låter sig inspireras av matlagningens dynamiska rörelser. Vad har vardagsrörelser och dans gemensamt? I detta solo används vanliga handlingar i köket som delar av en koreografi som inte stillnar förrän maten står på bordet. Människa i rörelse, musik, kastruller och rykande mat skapar tillsammans ett husligt mikrospektakel som reflekterar över storheten i det lilla. Som publik ingår du i ett litet sällskap och middag ingår i biljettpriset. Måltiden som serveras är anpassad för både vegetarianer och veganer, tyvärr kan vi inte göra några andra anpassningar för diet eller allergier. Föreställningen äger rum i det vackra köket vid Kahvila Koroinen vid Korois udde utanför Åbo centrum, Koroistentie 2.

Koncept, dans, koreografi och meny: Sandrina Lindgren
Musik och ljud: Teemu Korpipää
Grafisk design och foto: Jussi Virkkumaa
Konstnärlig rådgivning: Sofia Molin, Ishmael Falke, Janna Haavisto och Ville Kurki
Kommunikation och marknadsföring: Pia Puustelli
Produktion: Grus Grus Teater
Samarbetspartners: Regionala Danscentret i Västra Finland och Elävän kulttuurin Koroinen ry

Föreställningen riktar sig till vuxen publik.

Biljetter bokas via Tiketti. Endast förköp.

Föreställningstider: 7.5. (uppbokat), 8.5., 9.5., 14.5., 16.5., 17.5., 18.5., 26.5. och 27.5. alltid kl 19.00

Föreställningen stöds av Centret för konstfrämjande (Taike), Egentliga Finlands Konstkommission, Svenska Kulturfonden och Stiftelsen Martha och Albin Löfgrens kulturfond.

Matens ingredienser

Menyn hålls hemlig fram till föreställningen men här följer en lista på matens ingredienser:

Torkade finska ärtor, morötter, selleri, gul lök, mejram eller oregano, gult senapspulver, dijonsenap, socker, punsch, vitvinsvinäger, olivolja, rökt paprikapulver, äppelcidervinäger, cayennepeppar, grönsaksbuljongtärningar (utan natriumglutamat), jäst, salt, vetemjöl, naturell tofu, vitlök, sojasås, lönnsirap, spenat eller ruccola, färska tomater, persilja, solrosfrön, mandelmjöl, kakaopulver, bakpulver, ljus baksirap, havremjölk, raps- eller solrosolja, tahini, dadelsirap, kanel, balsamvinäger, jordgubbar, grädde.

Observera att små förändringar i valet av råvaror kan förekomma. Maten passar för både vegetarianer och veganer, tyvärr kan vi inte göra specifika anpassningar till andra dieter.

Säkerhetsåtgärder för att motverka spridningen av coronaviruset:

För att säkerställa publikens säkerhet i den nuvarande situationen är föreställningarna endast tillgängliga för privata grupper på max. 5 personer. Föreställningen tar ungefär en timme och måltiden som serveras efter föreställningen kan avnjutas antingen på plats eller som take-away. Vi rekommenderar alla att använda masker under föreställningen. Varje besökare förutsätts vara helt frisk och utan några symtom.

Video: Jussi Virkkumaa, musik: Teemu Korpipää.

Video: Rosa Huuska, Regionala Danscentret i Västra Finland.