Esitykset

Ohjelmistossa ja Kiertueella
T niin kuin Danssi

Tanssillinen aapisesitys

Eräs vieras tulee kylään ja avaa aapisensa, aikomuksenaan lukea ääneen. Mutta mitä? Monet kirjaimista ovat karanneet! Missäköhän ne piileskelevät? Miten tanssitaan D-kirjain? Ja mitä eroa on Tanssilla ja Danssilla?

1-6 vuotiaille lapsille suunnattu soolotanssiesitys T niin kuin Danssi yhdistelee tanssia, leikkiä ja visuaalista kerrontaa. Esitys leikkii aapisen kirjaimilla, muodoilla, äänillä ja tarkoituksilla. Esitys käsittelee leikkisästi myös kaksikielisyyttä aiheena. T niin kuin Danssi on esitys joka pyrkii herättämään lasten kiinnostusta kirjaimiin ja oppimiseen liikkumisen keinoin. Esitys sisältää myös joitakin osallistavia osioita.

T niin kuin Danssi voidaan esittää joko suomeksi (T niin kuin Danssi) tai ruotsksi (T som i Dans) ja sopii myös kaksikielisille ryhmille.

Idea ja esiintyminen: Sandrina Lindgren
Musiikki: Marja Johansson
Dramaturginen konsultaatio: Ishmael Falke, Sofia Molin

kesto: n. 25 min
valmistautuminen: 15 min
katsojaluku: 2-20 lasta
musiikki: soitetaan esiintyjän mp3-soittimella
tila: päiväkodit, leikkihuoneet (tilassa olevat lelut ovat plussaa), tanssille varattu tila: min. 2×2 m lattiatilaa
yleisö: lapset ja aikuiset lattialla tai tuoleilla huoneen yhdellä laidalla
kieli: suomi, ruotsi

Sandrina Lindgren on ruotsalainen tanssitaitelija ja teatterintekijä. Hän on esiintynyt lapsille monen eri produktion yhteydessä ja kiertänyt sooloesityksillään päivkodeissa vuodesta 2010. Sandrinan aikaisempaa sooloa “Nystet” (suom. Lankakerä) on esitetty yli 100 kertaa eri kielillä Hollanissa, Suomessa ja Ruotsissa. Sandrina kuuluu Grus Grus Teatterin ja teatteriduo Livsmedletin ydinryhmään. Hän on myös opettanut lapsia leikin ja liikkumisen raameissa.