Närproducerat

Närproducerat - ruoanlaitto tanssina

Kiehuvan kattilan tasainen porina, mausteiden sieraimiin nousevat tuoksut, ilmassa pöllyävät jauhot. Kaiken keskellä kokki, joka pyyhkii tasoaan puhtaaksi suurin ja hartain vedoin. Pian kokki jo mittaa aineksia, vaivaa taikinaa ja sekoittaa soppaa. Musiikin soidessa illallinen valmistuu kuin tanssien. Miltä näyttää kokkailun koreografia? Mitä yhteistä onkaan arkipäiväisellä liikkeellä ja tanssilla?

Sandrina Lindgrenin sooloesitys käyttää tavallista ruoan valmistuksessa käytettävää liikettä osana koreografiaa, joka jatkuu aina kunnes ruoka tuodaan keittiöstä pöytään. Ihminen liikkeessä, musiikki, padat ja kattilat sekä höyryävän tuoksuva ruoka muodostavat yhdessä kotoisan pienoisspektaakkelin, joka tuo esiin pienten asioiden suuruuden. 

Koreografian aikana Grus Grus Teatterin Matkakokki valmistaa katsojille aterian, joka tarjoillaan yleisölle nautittavaksi esityksen jälkeen. Tuo siis paikalle vatsa, johon mahtuu maittava illallinen ja jätä tilaa myös jälkkärille.

“Koreografi-tanssija Sandrina Lindgrenin sooloesitys Närproducerat – ruoanlaitto tanssina lumosi kuin vastaleivottu, kuohkea ja rakkaudella leivottu pulla. Raaka-aineina sekoittuivat liike, äänitausta, kotoisan keittiön lavastus.”
– Kulttuurikuplia 7.5.2021

Närproducerat sai ensi-iltansa Turussa Kahvila Koroisilla 7.5.2021 ja nyt se on osa Grus Grus Teatterin Henkisen Lentokentän ohjelmistoa. Teos on valmistettu yhteistyössä Läntinen tanssin aluekeskuksen kanssa. Esityspaikkana festivaaleilla toimii Luckan Åbo osoitteessa Aurakatu 1 H, 20100 Turku. 

Esitys on sanaton ja se on suunnattu aikuisille (+12). Esityksen kesto on n. 1 tunti ja illalliselle on varattu n. 2 tuntia. Yhteiskesto kokonaisuudessaan n. 3 tuntia.

Tanssiva menú

Hernekeittoa - Ärtsoppa

Eri tasoilla valmistelluilla vihanneksilla - Med grönsaker beredda på olika nivåer

Päivän tofua - Dagens tofu

Freesattuna odotuksella ja savuefektillä - Fräst med förväntan och rökeffekt

Tuoretta leipää - Färskt bröd 

Leivottuna improvisoituihin muotoihin - Bakat med improviserade formationer

Valkosipulivoita - Vitlökssmör

Pam pam perinteiseen tapaan - Bank bank på traditionellt vis

Putoilevaa salaattia - Fallande sallad

Lähikaupasta, ravisutetulla viinietikalla - Från närmaste mataffär med skakad vinägrett

Suklaamuffinsi - Chokladmuffins 

Joka saa pohtimaan mistä tanssi alkaa, tarjoiltuna klassisesti murskattujen mansikoiden kera - Som frågar sig var dansen startar, serveras med klassiskt krossade jordgubbar

HUOM! Ruoissa ja ruoanvalmistuksessa esiintyvät allergeenit: Vehnä (leivässä ja muffinsseissa), Vihreät tai Keltaiset herneet (hernesopassa), Soijaa (tofussa), Manteli (suklaamuffinsseissa) ja Maito (voissa ja jälkiruoan kanssa tarjoillussa kermassa).

Närproduceratin kattaukset Turussa 2024

pe 3.5. klo 19.00, Luckan Åbo
la 4.5. klo 19.00, Luckan Åbo
su 5.5. klo 19.00, Luckan Åbo

Työryhmä

Konsepti, tanssi, koreografia ja menu: Sandrina Lindgren
Musiikki ja ääni: Teemu Korpipää
Graafinen suunnittelu, traileri ja valokuvat: Jussi Virkkumaa
Taiteellinen konsultointi: Ishmael Falke, Janna Haavisto, Ville Kurki ja Sofia Molin
Tuotanto: Grus Grus Teatteri

Yhteistyökumppanit

Luckan Åbo
Läntinen tanssin aluekeskus
Elävän kulttuurin Koroinen ry

Oletko kohtuuton nauttia? Haluatko kaiken mitä voimme tarjota? Jos vastasit kyllä, voit ostaa tapahtumaan Festivaalipassin. Esityspäiväkohtaisella passilla koet jokaisen matkan, hiukan edukkaammin!

Hoida matkustusasiakirjasi kuntoon! Nappaa itsellesi Festivaalipassi tästä!

Festivaalipasseja on myynnissä kahdelle eri päivälle Henkinen Lentokenttä -festivaalilla:

La 4.5. Festivaalipassi sisältää kolme lähtökohdetta

Klo 13.00 Liukuporrasmatka, Klo 16.30 Ihmisraunio, 
Klo 19.00 Närproducerat

To 9.5. Festivaalipassi sisältää neljä lähtökohdetta

Klo 13.00 Liukuporrasmatka, Klo 16.30 Ihmisraunio, 
Klo 18.30 Avvikelse, Klo 20.00 Full Measures
fiFI