Presentationer

I Framtiden
KÄRRINGMOSSEN

Köp biljetter här

”Kärret ligger still. Ur tomma intet uppenbarar sig två varelser. Två hårdkokta kärringar har vaknat från sin tid i ide, och de är inte nöjda över att de legat i glömska. Världen har förändras – men inte till det bättre. En skamlös uppgörelse kan börja. Kärringarna lyfter klackarna i taket – och du är bjuden på kalas! En förändring är värd att firas i gott sällskap”

Kärringmossen är en hybrid av fysisk teater, clowneri och skådespelarkonst. Arbetsgruppen har inspirerats av bouffon-tekniken – en specialgren inom clowneri där groteska karaktärer tar skamlöst itu med orättvisor och hyckleri. De “fula” och nästan mytiska karaktärerna lockar oss “vackra” till både skratt och förfäran.

Kärringmossen har sin urpremiär på Åbo Svenska Teater (OBS! endast två föreställningar), varefter föreställningen turnerar på svenska och finska.

De härliga kärringarna på scen porträtteras av den unika Cris af Enehielm och Grus Grus Teaters egna charmerande clownmagister Janna Haavisto!

 

Gästspel på Åbo Svenska Teater:

FRE 31.1 kl.19:00 -URPREMIÄR

TOR 6.2.2020 kl. 19:00

 

Följ med turnétidtabellen på Grus Grus Teaters hemsidor, vi kanske åker just till din ort!

 

Regi: Sofia Molin

Dramaturg: Ville Kurki

Manus: Sofia Molin samt devising med skådespelare

På scen: Cris af Enehielm och Janna Haavisto

Koreografi: Sandrina Lindgren

Ljuddesign: Kalle Terästö

Scenograf-visualist: Johanna Latvala

Ljusdesign: Jarkko Forsman

Foto: Jussi Virkkumaa

Producent: Marjo Pyykönen

 

Föreställningen understöds av Finlands scenkonstkommission, Svenska kulturfonden, Suomen kulttuurirahasto, Svenska teaterföreningen i Finland och Kontsamfundet