Esitykset

Ohjelmistossa ja Kiertueella
Näkymättömät maat

Osta lippu täältä

Näkymättömät maat

Aavikon ympäröiminä, selkämme takana. Vuoren huipulle, selkärankaa pitkin alas. Meren yllä, nenän alla. Sodan kolkuttaessa ovea jätimme kodin taaksemme.
Maantiede ja politiikka venyvät ja muuttuvat eläviksi esiintymisalustoiksi – kehoiksemme – ja opimme, mistä kosketuksessa, läsnäolossa ja kestävyydessä todella on kyse. Näkymättömät maat -esityksessä Grus Grus Teatteriin kuuluva Livsmedlet-duo haastaa itsensä ainutlaatuiseen kohtaamiseen nukketeatterin ja koreografian välillä.

Näkymättömät maat sai ensi-iltansa 2015 ja on sen jälkeen esitetty Suomen lisäksi Belgiassa, Espanjassa, Italiassa, Norjassa, Portugalissa, Puolassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Skotlannissa, Sloveniassa,  Tanskassa, Venäjällä ja Virossa. Tulevina kuukausina esitys nähdään Kanadassa, Kroatiassa, Lichtensteinissa, Liettuassa, Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä ja Tsekeissä.

Näkymättömät maat voitti Festival’s Director’s prizen Banialuka-festivaalilla, Puolassa 2018.

“Kaikkein paras on suomalaisen Livmedlet theatren Näkymättömät maat (★★★★★). Se on tarina pakolaisista, joita edustavat pienoisrautatien populaation kaltaiset pikkuruiset figuurit, herkkiä ja haavoittuvia kun he pakenevat sodan tuhoamista kodeistaan. Erityistä esityksessä on se polku, jonka he kulkevat. Jokainen vuori, luminen huippu, laaja aavikko ja yöllinen valtatie on luotu Ishmael Falken ja Sandrina Lindgrenin vartaloilla.

Esiintyjät paljastavat vuorotellen paljasta pintaa kun figuurit asettuvat jonoon vaaralliselle matkalleen. Falken selästä tulee heidän pakoreitti savuavasta kylästä; Lindgrenin siniseksi maalattu vatsa on meri Eurooppaan; polvista muodostuu vuorenhuiput; jalat muodostavat bussin kohtaamispaikan. Esiintyjien pulssit puhaltavat figuurit henkiin niiden jonottaessa rajanylityksissä, paetessa helikoptereita ja ahtautuessa veneisiin. Se on mestarillisesti tehty fyysisen ponnistelun ja vastakohtaisuuksien kombinaatio, jonka sanaton tarina on musertavan surullinen.” -The Guardian, 8.2.2019

 

Konsepti, ohjaus ja esitys: Ishmael Falke ja Sandrina Lindgren
Äänisuunnittelu: Niklas Nybom
Valosuunnittelu: Jarkko Forsman

Seuraavat esitykset:

1.8. Mima, Mirepoix, Ranska
2.8. Mima, Mirepoix, Ranska
3.8. Mima, Mirepoix, Ranska
28.9. BAFF Festival, Basel, Sveitsi
29.9. BAFF Festival, Basel, Sveitsi
1.10. Spectaculo Interesse, Ostrava, Tsekin tasavalta
28.10. WEITBLICK, Braunschweig, Saksa
31.10. UNIDRAM, Potsdam, Saksa
1.11. UNIDRAM, Potsdam, Saksa
2.11. UNIDRAM, Potsdam, Saksa
4.11. Rijeka, Kroatia
7.11. Zurich, Sveitsi
10.11. Neuchatel, Sveitsi
12.11. Schaan, Sveitsi
13.11. Schaan, Sveitsi
14.11. Bretigny, Ranska