Esitykset

Menneet
Lasaruksen evankeliumi

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     “Turkulainen esittävän taiteen vapaa kenttä on tällä hetkellä poikkeuksellisen vireä ja moni-ilmeinen. Grus Grus Teatteri on yksi niistä ryhmistä, joiden teoksia odottaa aina suurella mielenkiinnolla ja jotka onnistuvat joka kerta yllättämään. Ishmael Falken ja Sofia Molinin kirjoittama ja Falken ohjaama Evangeliet enligt Lasarus ei ole poikkeus. Eri taiteenlajit – valo- ja äänisuunnittelu mukaanluettuna – yhdistyvät siinä luontevaksi ja puhuttelevaksi kokonaisuudeksi, joka kiehtoo sekä muodollaan että sisällöllään vihonviimeiseen kohtaukseen asti.” – Irmeli Haapanen

 

 

Uuden testamentin Lasarus oli maailman ensimmäinen zombie ja Jeesuksen kenties suurin PR -temppu. Esityksemme jatkuu siitä, mihin Jeesus lopetti: mitä Lasarukselle tapahtuu sen jälkeen kun hän palaa kuolleista? Millainen on kuolemanjälkeinen elämä, ja oliko koskaan elämää ennen kuolemaa?

Lasarus on esitysprojekti, jossa taide ja tiede kohtasivat henkiinheräämisen myytin ja faktojen äärellä, ja joka kutsuu meitä kaikki katsomaan kuolemaa silmiin, siis peiliin.

“Evangeliet enligt Lasarus” sukeltaa suureen tuntemattomaan, matkakompassina ihmisen suhde kuolemaan.

Kysymme: Mitä kaikkea antaisit, jotta edesmenneet rakkaasi tulisivat takaisin? Onko sinulla edes varaa vastaanottaa heitä? Miksi tavoittelemme kaikin keinoin ikuista elämää, kun maapallo hädin tuskin kestää meitä nytkään? Muotoillaan kysymys uudelleen: mitä kaikkea antaisit, jotta edesmenneet pysyisivät kiltisti siellä missä ovat?

“Evangeliet enligt Lasarus” yhdistää näyttelijäntyötä, nukke- ja esineteatteria, tanssia sekä laajaa tieteellistä pohjaa.

Kanta-esitys oli 8.9.2017 Åbo Svenska Teater:issa.

Kiertuenäytelmä, tilattavissa 2018 ->

Käsikirjoitus: Sofia Molin ja Ishmael Falke
Ohjaus: Ishmael Falke
Esiintyjät: Sandrina Lindgren (Maria) ja Sofia Molin (Martta)
Tieteellinen konsultointi: Eläintieteen dosentti Ilari Sääksjärvi (Turun yliopisto)
Sävellys ja äänisuunnittelu: Niklas Nybom
Valosuunnittelu: Irene Lehtonen

Esitysprojekti on Grus Grus Teatterin ja Turun yliopiston yhteistyö.

Esitystä tukevat: Koneen säätiö, Svenska kulturfonden, SKR, Taike, Albin Löfgrens kulturfond, Konstsamfundet, Turun teatterikerho ja Turun kulttuurilautakunta.