Esitykset

Ohjelmistossa ja Kiertueella
KÄRRINGMOSSEN (ÄMMÄSUO)

Osta lippu täältä

kuva: Jussi Virkkumaa

“Hurjaa, groteskia ja katarttista – Enehielm ja Haavisto tekevät vaikutuksen”

“Näyttelijät täydentävät toisiaan täydellisesti, eikä ole vaikeaa ymmärtää miksi Grus Grus Teatteri sai Thalia-palkinnon 2019”

“Esityksessä on ihmisen epäinhimmillistämistä, joka on kaikkea muuta kuin hauskaa – tekee mieli ummistaa silmät ja paeta, mutta istun tiukasti kiinni tuolissa. Siksi katarsiksen kokemuksesta tulee sanoinkuvaamattoman ihana, kun lopulta saa huomata, että rumuuden voi pyyhkiä pois”

-Katja Sandqvist, HBL

 

”Hiljaisuus lepää suomaiseman yllä. Kaksi olentoa ilmestyvät keskuuteemme kuin tyhjästä. Kaksi kovaksikeitettyä akkaa heräävät horroksestaan, tyytymättöminä unohduksiin vaipumisestaan. Maailma on muuttunut, eikä paremmaksi. Häpeilemätön möyhintä voi alkaa. Akat pistävät jalalla koreasti – ja sinäkin olet saanut kekkerikutsut! Muutosta on hyvä juhlia hyvässä seurassa”

Kärringmossen (Ämmäsuo) on fyysisen teatterin, klovnerian ja näyttelijäntyön ainutlaatuinen hybridi. Hahmojen innoitus on lähtöisin bouffon-tekniikasta – teatterin ja klovnerian erityislajista, jossa groteskit hahmot ruotivat rohkeasti epäkohtia ja tekopyhyyttä. Bouffonissa ”rumat”, miltei myyttiset hahmot pilkkaamalla naurattavat ja kauhistuttavat ”meitä kauniita”.

Kärringmossen (Ämmäsuo) saa ruotsinkielisen ensi-iltansa ÅST:llä (HUOM! Vain kaksi esitystä), jonka jälkeen esitys nähdään Naisklovnifestivaali Punaisessa helmessä 2020 ja Teatteri Avoimet Ovet -ohjelmistossa 2020. Esitys kiertää suomeksi ja ruotsiksi.

Rakastettavina ämminä näyttämöllä ihastuttavat uniikki Cris af Enehielm ja Grus Grus Teatterin oma korvaamaton klovnimaisteri Janna Haavisto.

”Inspiraationlähteenä esitykseen on bouffon-tekniikan lisäksi toiminut eräs anekdootti hummerin kuorenvaihdoksesta. Esityksen akat kaipaavat myös muutosta, eräänlaista kuorenvaihdosta, puhdistautumisprosessia. Sitä he pyrkivät juhlimaan. Mutta he saattavat välillä unohtaa suunnan ja menettää merkityksen kokemuksen, samalla tavalla kuin me ihmiset”, sanoo Sofia Molin, esityksen ohjaaja.

”On hienoa harjoittaa uutta tekniikkaa, jossa yhdistyy monta eri osaamisalueita. Klovneriassa klovni haluaa yleisön rakkautta. Bouffon taas provosoi, eikä kysele yleisöltä onko tämä ok. Yleisösuhde on vapauttava”, sanoo Janna Haavisto, näyttelijä ja toinen esityksen akoista.

”Mä kuvailisin prokkiksen tyyliä punk-meiningiksi. Se muistuttaa mua 70- ja 80-luvun meningistä Homo $ -ryhmän kanssa, kiva päästä taas sen tyyppiseen maailmaan mönkimään. Maailma on eri näköinen tänään, ennen sai olla törkeämpi – ei tiedetty missä rajat, milloin ihmiset närkästyy tai loukkaantuu kuten nykyään”, sanoo Cris af Enehielm, näyttelijä ja toinen esityksen akka.

Lue lisää esityksestä ja työryhmän ajatuksista lehdistötiedotteesta: Lehdistötiedote Karringmossen

Seuraa kiertueaikataulua tällä sivulla, ehkä tulemme juuri sinun kaupunkiisi!

 

Vierailu Åbo Svenska Teaterilla:

PE 31.1 klo 19:00 – ENSI-ILTA

TO 6.2.2020 klo 19:00

 

Vierailu Punainen Helmi-festivaalilla:

13.2.2020 klo 20:00

 

Vierailu Teatteri Avoimet Ovet-ohjelmistossa:

22.5.2020 (suomeksi)

23.5.2020 (ruotsiksi)

 

Ohjaus: Sofia Molin

Dramaturgi: Ville Kurki

Käsikirjoitus: Sofia Molin ja työryhmä

Näyttämöllä: Cris af Enehielm ja Janna Haavisto

Koreografia: Sandrina Lindgren

Äänisuunnittelu: Kalle Terästö

Visuaalinen suunnittelu: Johanna Latvala

Valosuunnittelija: Jarkko Forsman

Kuvat: Jussi Virkkumaa

Tuottaja: Leo van Aerschot ja Marjo Pyykönen

 

PSST! Koulut! Turun koulut voivat käyttää Elämyspolku-mahdollisuutta tämän esityksen lipun ostossa!

Ryhmämyynti (min. 10 hlöä): 18 € / lippu

 

Esitystä tukevat Suomen kulttuurirahasto, Taike, Varsinais-Suomen taidetoimikunta, Svenska kulturfonden, Svenska teaterföreningen i Finland, Garantiföreningen för Svenska Teatern

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katso uusi teaseri täältä: https://vimeo.com/387765577/ec840336ff

Pressikuvat löytyvät täältä: https://www.dropbox.com/sh/jsft6i9fuidksgo/AABfQGw6ll5npC6PeXHT460Wa?dl=0

 

 

Esityksen kiertuetta tukee Cefisto