Shows


Enorma ettan (engl. Enormously alone)

En fascinerande fysisk föreställning om ett par som skiljer sig

Äntligen på svenska! Enorma ettan är en fascinerande fysisk teaterföreställning om ett par som skiljer sig. Det är en duett av den unika dansaren Ville Oinonen, och den skickliga och mångsidiga clownen Janna Haavisto. Enorma ettan börjar med att ett till synes vackert och lyckligt par säger till publiken “det går väldigt bra för oss”. Snart blir orden meningslösa och gärningarna talar för sig.

Människorna har många viktiga ceremonier, t.ex. bröllop, födelsedagar, jordfästningar etc., men det finns en ceremoni som saknas. En ritual som begraver ett förhållande som en gång i tiden baserats på kärlek. Ibland måste man bara låta den andra gå. Föreställningen Enorma ettan föddes utav ett äkta behov att minnas, släppa taget och gå vidare i livet. Man blir lätt blind för vardagens små händelser och plötsligt är den närmaste en främling. Det är lätt hänt och kanske oförutsett.

Enorma ettan är en unik och hjärtlig föreställning om ett par som skiljer sig. En föreställning utan bedövande bakgrundshistorier eller pinsamma bekännelser – en berättelse om vad det innebär att dela sitt liv med en annan.

Kritikerrosade och unika Grus Grus Teater presenterar åter igen en scenkonstnärlig juvel. Ifall du inte ännu bekantat dig med denna exeptionella grupp, så är “Enorma ettan” en ypperlig början!

Skiljsmässa är en bekant historia, men aldrig förr har den berättats på detta sätt

Anneli Kanto, Teatterilehti​​

PÅ SCEN: dansare Ville Oinonen och cirkuskonstnär Janna Haavisto
REGI OCH DRAMATURGI: Ville Kurki
LJUDDESIGN: Kalle Terästö
LJUSDESIGN: Petra Honkaniemi
ÖVERSÄTTNING: Sofia Molin

 

 

Samarbete mellan Grus Grus Teater rf. och Tampereen Teatteri

LÄNGD: 1h utan paus
ÅLDERSREKOMMENDATION: 14 +

Föreställningen fick sin svenskspråkiga premiär på Åbo svenska teaterns Tiljan-scen 16.2.2019

Föreställningen kan spelas på både svenska och finska